Susanna

Hei,

Olen eurovaaliehdokas Susanna Kisner Oulun Metsokankaalta.
Tervetuloa sivuilleni!

KUKA OLEN?

Synnyin 1979 savolaiseen maanviljelijäperheeseen Pielaveden Saarelan kylälle.

Pääsin jo lapsena mukaan maatilan töihin, hoitamaan eläimiä, rehuntekoon, heinäntekoon, metsätöihin, risusavottaan ja rankametsään.  Kotona opin arvostamaan sinnikkyyttä, sitoutumista kovaan työhön, yrittäjyyttä sekä luonnon, eläinten ja toisten ihmisten kunnioittamista.

Olen kyläkoulun kasvatti ja puolestapuhuja. Kotamäen koulussa meitä oli yhteensä vain 18 oppilasta.

Lukion kävin Kiuruvedellä ja opiskelin sairaanhoitajaksi Yhdysvalloissa, missä asuin 10 vuotta.  Muutimme Ouluun vuonna 2010. Perheessäni on kaksi lasta. Meillä on myös kaksi kissaa, Phoebe ja Phoenix. Kotimme on nyt Metsokankaalla ja olen juurtunut Ouluun.

Akkujani lataan liikkumalla luonnossa ja urheilemalla, sekä piha-, metsä- ja remonttihommissa. Pidän eri kielistä ja kulttuureista.

MITÄ TEEN?

Olen opiskellut sairaanhoitajaksi Yhdysvaltojen lisäksi Suomessa. Olen myös terveystieteiden opettaja. Terveystieteen maisteriopinnot ovat loppusuoralla.

Sosiaali- ja terveysalalta minulle on kertynyt yli 15 vuoden työkokemus mm. neurologiselta traumaosastolta Michiganista ja Oulusta Kaakkurin terveysasemalta.

Viimeiset kuusi vuotta olen työskennellyt Oulun kaupungin lastensuojelun päivystysperhehoitajana. Olen hoitanut ja kuntouttanut kymmeniä kotiimme sijoitettuja lapsia.

Olen Oulun hyvinvointilautakunnan jäsen, valtuuston varajäsen ja PPSHP:n hallituksen varajäsen. Toimin Oulun seudun perhehoitajien hallituksen sihteerinä ja Oulun Keskustan hyvinvointiryhmän puheenjohtajana. Olen myös Tehyn ja OAJ:n jäsen.

MIKSI OLEN EHDOKKAANA?

Suomi on terveyden ja hyvinvoinnin mallimaa. Haluan, että jatkossakin Suomessa on edellytykset kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja hyvälle, sekä turvatulle tulevaisuudelle. Haluan, kansainvälisen yhteistyön kautta, vahvistaa ja tasa-arvoistaa sekä suomalaisten, että eurooppalaisten hyvinvointia, sosiaali- ja terveyspalveluita, koulutus-, sekä työntekemisen ja yrittämisen mahdollisuuksia.

Pakolaisuuden tuomia haasteita on ratkottava EU-pöydissä. Meillä on eettinen vastuu auttaa hädässä olevia, erityisesti lapsia ja perheitä, mutta myös vastuu löytää rajat elintasopakolaisuudelle. Tarvitsemme entistä enemmän turvallisuutta lisäävää kansainvälistä yhteistyötä. Eurooppa ja Suomi rakennetaan arkisella työllä, ei vihapuheella.

Ruoka on hyvinvoinnin perusedellytyksiä ja suomalainen ruoantuotanto, viljelijät, pellot ja metsät tarvitsevat puolestapuhujia Brysselissä. EU-rahoituksella on iso merkitys ruoantuotannollemme ja koko laajalle maaseudullemme. Haluan tukea kotimaisen ruuan tuottoa sekä maa- ja metsätaloutta.

EU:lla on tärkeä rooli Suomen talouskasvun mahdollistajana. Suomen kansainvälistä kaupankäyntiä ja tavara- sekä palveluvientiä ulkomaille on lisättävä. Tällöin saamme elinvoimaa kotimaahamme, sekä tärkeitä lisätuloja rahoittamaan heikkenevästä huoltosuhteesta aiheutuvia kustannuksia.

Haluan suojella ympäristöä monipuolisesti ja tukea kestävää kehitystä, jotta me ja jälkikasvumme voimme hengittää puhdasta ilmaa ja elää tasapainossa luonnon kanssa.  Tarvitsemme yhteisiä tavoitteita ja toimenpiteitä hillitsemään ilmastonmuutosta. Suomessa on tietotaitoa, osaamista sekä teknologiaa, jolle on globaalia kysyntää ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Kiitos, että vietit hetken arvokasta aikaasi sivuillani. Olen uusi kasvo politiikassa, mutta olen valmis kovaan työhön yhteisten asioidemme puolesta.


Ystävällisin terveisin,
Susanna