Susanna

Hei,

Olen kansanedustajaehdokas Susanna Kisner Oulun Metsokankaalta.
Tervetuloa sivuilleni!

KUKA OLEN?

Synnyin 1979 savolaiseen maanviljelijäperheeseen Pielaveden Saarelan kylälle.

Pääsin jo lapsena mukaan maatilan töihin, hoitamaan eläimiä, rehuntekoon, heinäntekoon, metsätöihin, risusavottaan ja rankametsään.  Kotona opin arvostamaan sinnikkyyttä, sitoutumista kovaan työhön, yrittäjyyttä sekä luonnon, eläinten ja toisten ihmisten kunnioittamista.

Olen kyläkoulun kasvatti ja puolestapuhuja. Kotamäen koulussa meitä oli yhteensä vain 18 oppilasta.

Lukion kävin Kiuruvedellä ja opiskelin sairaanhoitajaksi Yhdysvalloissa, missä asuin 10 vuotta.  Muutimme Ouluun vuonna 2010. Perheessäni on kaksi lasta. Meillä on myös kaksi kissaa, Phoebe ja Phoenix. Kotimme on nyt Metsokankaalla ja olen juurtunut Ouluun.

Akkujani lataan liikkumalla luonnossa ja urheilemalla, sekä piha-, metsä- ja remonttihommissa. Pidän eri kielistä ja kulttuureista.

MITÄ TEEN?

Olen opiskellut sairaanhoitajaksi Yhdysvaltojen lisäksi Suomessa. Olen myös terveystieteiden opettaja. Terveystieteen maisteriopinnot ovat loppusuoralla.

Sosiaali- ja terveysalalta minulle on kertynyt yli 15 vuoden työkokemus mm. neurologiselta traumaosastolta Michiganista ja Oulusta Kaakkurin terveysasemalta.

Viimeiset kuusi vuotta olen työskennellyt Oulun kaupungin lastensuojelun päivystysperhehoitajana. Olen hoitanut ja kuntouttanut kymmeniä kotiimme sijoitettuja lapsia.

Olen Oulun hyvinvointilautakunnan jäsen, valtuuston varajäsen ja PPSHP:n hallituksen varajäsen. Toimin Oulun seudun perhehoitajien hallituksen sihteerinä ja Oulun Keskustan hyvinvointiryhmän puheenjohtajana. Olen myös Tehyn ja OAJ:n jäsen.

MIKSI OLEN EHDOKKAANA?

Haluan edistää suomalaisten hyvinvointia kaikilla osa-alueilla.

Olen valmis työhön sosiaaliturvan ja perhevapaiden uudistamiseksi järkevällä tavalla. Sote-uudistuskin on vietävä maaliin parhain mahdollisin keinoin. Tarvitsemme toimivat peruspalvelut ja ennaltaehkäisevä tuki on oltava helposti saavutettavissa.

Haluan ehkäistä syrjäytymistä ja vähentää yksinäisyyttä, olivatpa kyseessä lapset, nuoret, keski-ikäiset tai seniorit.

Lisäksi koulukiusaaminen on saatava vähenemään ja on löydettävä keinoja varhaiseen puuttumiseen.

Haluan vahvistaa yrittäjyyttä, sekä tukea vientiä ja matkailua. Näin saamme lisää arvokkaita työpaikkoja ja elinvoimaa alueellemme.

Haluan suojella ympäristöä monipuolisesti ja tukea kestävää kehitystä, jotta me ja jälkikasvumme voimme hengittää puhdasta ilmaa ja elää tasapainossa luonnon kanssa. 

Kiitos, että vietit hetken arvokasta aikaasi sivuillani. Olen uusi kasvo politiikassa, mutta olen valmis kovaan työhön yhteisten asioidemme puolesta.


Ystävällisin terveisin,
Susanna